Moonlight Trailer
Trailer #1 01:45

A King in New York

Comedie, Dramă | (United Kingdom, United States of America)

Un rege la New York

A King in New York

Comedie, Dramă (United Kingdom, United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Charlie Chaplin, John Frankenheimer

Scenariști:

Charlie Chaplin

Producător:

Charles Chaplin Productions

Dată lansare (Romania):

6 Decembrie 2021

<p>Un rege la New York este o satiră usturătoare la adresa modului de viaţă din ţara în care Chaplin a trăit câteva decenii. Chaplin nu a renunţat în acest film la măiestria lui comică, dar dincolo de fiecare episod comic apare o temă politică majoră. Personajul central al filmului, un rege detronat, soseşte în Statele Unite încărcat de mari speranţe şi iluzii. Subiectul filmului este povestea destrămării tuturor acestora: el se trezeşte într-o ţară unde domnesc obiceiuri şi moravuri stranii, într-o societate învăluită în teamă (e extraordinară scena în care însuşi regele şi fostul său prim ministru sunt cuprinşi de această frică animalică), unde nimeni nu e scutit de bănuielile comisiei de cercetare a activităţii anti-americane, unde sentimentele cele mai înălţătoare – iubirea chiar – sunt stâlcite şi desfigurate de lăcomia de câştig şi de meschinărie (vezi Intâmplarea cu Ann Kay), unde totul se vinde şi se cumpără, unde copiii de zece ani sunt transformaţi în denunţători şi informatori, unde arta este prigonită (vezi secvenţa de la cinematograf). </p><p>Filmul <em>Un rege la New York </em>include numeroase momente tragice din perioada trăită de Chaplin în SUA. Incă de la sosirea sa în Europa, în 1952, Chaplin se gândea la subiectul unui film a cărui acţiune urma să se desfăşoare la New York, având ca erou un american care, regăsindu-şi memoria, e cu totul dezorientat de schimbările intervenite între timp. Câteva întâlniri avute cu prinţi aflaţi în exil, neplăcerile a căror victimă fusese el însuşi, au orientat gândirea lui Chaplin către subiectul acestui film.<span>  </span>In primăvara lui 1956 filmul a intrat pe platou. Filmările au început la 7 mai, în studiourile Shepperton, lângă Londra. Ele s-au desfăşurat în cel mai mare secret. Nici un ziarist nu a fost admis pe platou. După 12 săptămâni filmările au luat sfârşit, la 28 iulie 1956. Premiera mondială a filmului, în 1957, a fost rezervată Londrei.</p>

Recenzii

Doina1952

08.09.2018

Un film plin de fantezie in care Shabdow, regele Estroviei interpretat de Charles Chaplin isi pune amprenta creativa si talentul actoricesc si dezlantuie entuziasmul spectatorilor.

1 0

foxrivar

08.09.2018

O tragi-comedie marca Charlie Chaplin, foarte interesanta dar si trista, ca dealtfel toate filmele maestrului Chaplin, in care treci prin toate starile sufletesti, ras, plans, dezamagire, exaltare, tristete sau fericire sfarsind in multumire ca ai mai vazut un film de referinta.

1 0

mateicoman

08.09.2018

Primul film european a lui Chaplin (dupa ce am citit) si un film select totodata. Pentru cei ce iubesc filmele bune!

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top