Moonlight Trailer
Trailer #1 02:51

Alexander the Great

Acțiune, Aventuri, Dramă, Istoric, Romantic, Război | (Spain, United States of America)

Alexandru cel Mare

Alexander the Great

Acțiune, Aventuri, Dramă, Istoric, Romantic, Război (Spain, United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Robert Rossen

Scenariști:

Robert Rossen

Producător:

Rossen Films, C.B. Films S.A.

Dată lansare (Romania):

20 Octombrie 2021

  Regelui Filip al II-lea al Macedoniei i se naste un fiu- Alexandru, iar semnele prevestesc ca va fi un rege mai mare decat tatal sau, fapt pe care Filip nu-l poate accepta prea usor. Alexandru va creste sub indrumarea lui Aristotel, departe de curtea regala si de mama sa, Olympia, care fusese indepartata de Filip. Sirul neasfarsit de razboaie pe care-l poarta si problemele din capitala il vor face pe Filip sa-l cheme pe Alexandru si sa-l numeasca regent in Pella. Actiunile militare ale lui Alexandru il fac pe Filip sa-i ia inapoi functia si, totodata-i da de inteles ca intentioneaza sa se recasatoreasca cu Eurydice, nepoata lui Attalus, un apropiat de-al sau. In batalia de la Cheroneea(338 i.Hr.) Alexandru-i va salva viata tatalui sau, iar macedonienii vor invinge alianta formata in jurul Atenei, dar conditiile pacii nu vor fi dificile datorita rolului lui Alexandru. Dupa o cearta cu Filip Alexandru paraseste Pella, intorcandu-se doar dupa ce Eurydice-i naste lui Filip un fiu. Asasinarea lui Filip-i va deschide lui Alexandru drumul spre tron.

Recenzii

lovegirl

08.09.2018

eu sunt fascinata de cea ce a facut omul asta in viata lui si am citit si multe carti despre el dar fimul nu mi se pare deloc realist !!!!!!!

3 2

costynel

08.09.2018

este unul dintre marile personalitati al tuturor timpurilor si sunt fascinat de curajul si puterea sa10+

3 0

Bci2

08.09.2018

Unul din filmele istorice de virf, foarte popular si la TV. Alexandru cel Maret i-a depasit si pe Napoleon, si pe Cezar si pe Alexandru II al Rusiei, sau pe Ginghis-Han prin intinderea imperiului macedonian, daca nu prin stabilitatea imperiului creat. Strategii militare care se studiaza si azi de cei in profesie. Foarte bine regizat si cu dramatis personae intr-adevar impresionant in rolul principal, Richard Burton a avut o sansa pe care altii n-au avut-o.

1 5

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top