Band of Brothers (2001)

IMDB Adaugă o recenzie

Dată lansare (SUA):

9 Septembrie 2001

Dată lansare (Romania):

26 Mai 2022

This is the story of "E" Easy Company, 506th Regiment of the 101st Airborne Division from their initial training starting in 1942 to the end of World War II. They parachuted behind enemy lines in the early hours of D-Day in support of the landings at Utah beach, participated in the liberation of Carentan and again parachuted into action during Operation Market Garden. They also liberated a concentration camp and were the first to enter Hitler's mountain retreat in Berchtesgaden. A fascinating tale of comradeship that is, in the end, a tale of ordinary men who did extraordinary things.

Recenzii

corcodus

22.11.2010

un serial foarte bine realizat si meritul sau consta in principal in marturiile veteranilor de razboi; e clar ca naratiunea e oarecum cosmetizata, adica calitatile militarilor amaericani au fost excerbate, dar cine stie sa discearna intre materialul de propaganda american si faptul istoric are de castigat privilegiul de a intelege experienta razboiului vazuta de soldatii americani; pentru mine cea mai emotionanta scena a fost cea a descoperirii militarilor americani a lagarelor de concentrare, socul confruntarii cu ororile de acolo cred ca a avut un mare impact si asupra lor; meritorie este interpretarea tuturor actorilor.

0 0

vsn_60

02.02.2010

Miniseria este intr-adevar memorabila! Un film in care "echipa" este pe primul loc...si in cadrul ei fiecare membru are un rol deosebit, care conteaza si pe care te poti bizui in orice ocazie! Serialul are de toate, incepand de la drame sufletesti, curaj, sacrficiu, teama, dor si sperante...Interviurile cu supravietuitorii si martorii acelor vremuri sunt impresionante, dupa atat amar de vreme oamenii aceia inca traiau sentimentele de atunci, inca suspinau dupa camarazii lor, dupa prietenii lor! Un film excelent!

2 2

mirceah

20.10.2009

Este cel mai reusit film despre WW2 ! Desi trec anii ,inca nu stim destule despre un razboi care a schimbat milioane de destine.Niste actori tineri impreuna cu scenaristi ,regizori si supravietuitori ai razboiului au realizat o intoarcere in timp atit de reala incat incepi sa traiesti stari si sentimente pe care nu le au decit cei care au fost pe front(oricare ar fi el).Teama,frica,curajul,inconstienta,nepasarea,mandria,ura,bucuria,dementa,temeritatea,priceperea,siretenia,educatia,credinta...toate amestecate si imprastiate in personajele care au realizat filmul.Totul este o imensa picatura de chihlimbar in care sunt prinse cu maiestrie fragmentele cu ororile razboiului.Indraznesc sa spun ca Damian Lewis a fost foarte inspirat ales in acest film . S-au potrivit si ceilati actori pe masura rolului avut.... oricum un film care trebuie vazut putin cate putin la inceput si apoi vazut tot adata (10 episoade nu sunt multe).

3 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top