Castelul condamnatilor

Castelul condamnatilor

IMDB Adaugă o recenzie

Dată lansare (Romania):

28 Octombrie 2021

Armata română duce lupte grele pe fronturile din Europa de Est. Căpitanul Vasilescu şi soldaţii săi, termină ultima bătălie şi capturează soldaţi nazişti şi pe ofiţerul care-i condusese. Ofiţerul este dat în grija unui soldat român , care la un râu, este păcălit de acesta să bea apă, iar ofiţerul german evadează. Căpitanul decide arestarea soldatului român dar primeşte vestea că s-a făcut pace şi-l iartă. Căpitanul Vasilescu este felicitat de colonelul Stănescu, care-şi ţine cuvântul: cel care a purtat ultima luptă, pleacă primul acasă de pe front. În acel moment sună Generalul şi anunţă că un grup german, condus de generalul Schroeder a ocupat un castel, şi au luat ostatici, refuzând să se predea. Căpitanul Vasilescu şi compania, pleacă la ultima lor bătălie.... Generalul german îşi pregăteşte soldaţii. El vrea o amantă dintre prizonieri, dar vede că are număr de înregistrare pe braţ, ca prizonierii din lagărele naziste. El vrea răzbunare în toate....fanatismul său este acceptat de trupa lui. 

Recenzii

remyy63

23.02.2011

Ce distributie,ce actori are si a avut Romania.Pe Irina Gardescu am vazut-o doar in Mihai Viteazul si acum.Bine realizat,merita vazut.

6 1

Cluc

06.08.2009

Este filmul care vrea sa arata ca incapatinarea fara rost, ambitia, pot duce numai la pierderi de vieti omenesti, pentru ca soarta este aceeasi...

0 0

bradu

30.10.2011

Drama unui razboi inutil,eroismul unor oameni ce se sacrifica in numele libertatii surprinse de Mihai Iacob intr-un moment in care nemtii se retrageau devastand totul in jur.Un film ce a inspirat si alte productii de mai tarziu.Nume de marca din cinematografia romaneasca intregesc calitatea filmului iar scenariu, scris dupa fapte reale, este transpus Intr-o logica clara,a ambitiei si absurditatii unor gandiri bolnave, paranoice, a unor vise despotice.Eroismul tipic romanesc bine accentuat printr-un numar restrans de ostasi sub conducerea capitanului Vasiliu.Un film al propriei istorii ,nu trebuie ocolit,are actiune si subiect consistent.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top