Moonlight Trailer
Trailer #1 00:00

Das Experiment (2001)

Dramă, Thriller | 07 March 2001 (Germany)

The Experiment (2001)

Das Experiment

Dramă, Thriller (Germany)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Oliver Hirschbiegel

Producător:

Seven Pictures, Typhoon, Fanes Film, Senator Film Produktion

Dată lansare (SUA):

7 Martie 2001

Dată lansare (Romania):

27 Septembrie 2021

Filmul 'Experimenul ' este un thriller produs de Fanes Film Germania şi are la bază , înfiorătorul , infamul , cutremurătorul experiment de la închisoarea Stanford din anul 1971 unde într-un laborator de cercetare transformat într-un aşezământ temporar pentru deţinuţi , locaţia având atât celule şi gratii cât şi camere de supraveghere unde 20 de bărbaţi sunt angajaţi să se joace timp de două săptămâni de-a prizonierii şi gardienii . Acum închişi '' puşcăriaşilor '' li se oferă un set de reguli uşoare , în timp ce '' gardienii '' trebuie doar să menţină ordinea fără a face uz de violenţă fizică . Oricare dintre participanţi poate renunţa oricând , pierzând şi dreptul de a mai fi remuneraţi . Dar , ulterior jocul se dovedeşte a fi mult mai dur decât se credea , tensiunile iscate în sânul micii comunităţi ajungând foarte curând la paroxism transformându-se într-un joc violent în care numai oamenii pot săvârşi asemenea orori .

Recenzii

nicole_tuchi

08.09.2018

Film bazat pe fapte reale, un experiment care scapa de sub control in numai 6 zile, din cele 14 planificate. Socant in ceea ce se pot transforma oamenii..pentru bani. :|

2 3

theobaz

08.09.2018

Prima jumatate a filmului, ca scenariu, este foarte buna. Pe parcurs insa devine cam neplauzibil experimentul. Merita insa vazut.

0 3

ank_d91

08.09.2018

Bun filmul, oarecum psihologic. Interesant, chiar... Totusi, trebuie sa recunoastem ca Germania, unde se petrece actiunea, e nebuna. Si bun si actorul... Vizionare placuta!

0 2

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top