Moonlight Trailer
Trailer #1 02:10

Defiance (2008)

Acțiune, Dramă, Istoric, Război | 31 December 2008 (United States of America)

Sfidarea (2008)

Defiance

Acțiune, Dramă, Istoric, Război (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Edward Zwick, Eva Neymann

Scenariști:

Clayton Frohman, Edward Zwick

Producător:

Paramount Vantage, Grosvenor Park Productions, Bedford Falls Company, The, Defiance Productions, Pistachio Pictures

Dată lansare (SUA):

31 Decembrie 2008

Dată lansare (Romania):

28 Octombrie 2021

<p>Protagoniştii filmului sunt trei fraţi evrei care trăiesc în Polonia ocupată de nazişti şi decid să fugă prin pădurile Bielorusiei, alăturându-se rezistenţei ruse care luptă împotriva germanilor. Pe parcursul războiului, cei trei ridică un sat în mijlocul pădurii, salvând vieţile a peste 1,200 de evrei. <br />Scenariul este bazat pe cartea scriitorului Necharma Tec - "Defiance: The Bielski Partisans", care este inspirată din fapte reale.</p><p> </p>

Recenzii

klaus

08.09.2018

Trei frati evrei evadeaza dintr-un lagar de concentrare si se alatura luptatorilor din rezistenta rusa pentru a lupta impotriva nazistilor.

0 5

cezarica98

08.09.2018

Un film care se anunta interesant, mai ales ca se bazeaza pe fapte reale, evrei, lagare, lupta impotriva nazistilor, sunt subiecte care m-au impresionat mereu.

4 7

highlander

08.09.2018

Acuma am terminat de vizionat filmul si sunt multumit. Asta nui o poveste oarecare de razboi , e o poveste adevarata 100% a unor oamneni care au luptat ca sa traiasca liberi , e mai degraba o alta varianta a listei lui Shindler dar cu o alta conotatie , un alt cadru , unde trebuie sa tinem bine deschisi ochii mintii , ca nu cumva sa se mai intample asemenea erori in viitorul omenirii. Intr-adevar trei frati evrei reusesc sa fuga in momentul in care erau culesi din sanul populatiei de catre trupele SS ale nazistilor ,toti evreii dintr-un sat din Bielorusia , fiind pregatiti pentru lagar de exterminare . Acesti frati Bielski, sau retras in inima Padurii Lipiczanska , unde au organizat o tabara cu mai multi evrei salvati tot de la o iminenta deportare.Ei "alaturanduse partial" rezistentei ruse si sabotand mai intai pe conationalii lor din sate pentru mancare si apoi pe hitleristi . Ce ma socat si ma uimit pe mine cel mai mult si mai mult in acest film e ca aceasta natie de evrei , la care antisemitismul nazistilor fata de evrei sa propagat exact ca o ciumă inbolnavindu-i ,chiar si printre randurile liderilor din rezistenta rusa . Am trait so vad si pa asta, un popor rus mancandu-se unul pe altul .... asa cum gandea ... o data ... amprenta bolsevicilor. Lupta de supravietuire a partizanului evreu-rus , e acasa la ea in acest film .

14 10

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top