Moonlight Trailer
Trailer #1 02:27

Flags of Our Fathers (2006)

Război, Dramă, Istoric | 18 October 2006 (United States of America)

Steaguri pline de glorie (2006)

Flags of Our Fathers

Război, Dramă, Istoric (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Clint Eastwood, Stanley Kubrick

Producător:

Malpaso Productions, Amblin Entertainment, DreamWorks, Warner Bros. Pictures

Dată lansare (SUA):

18 Octombrie 2006

Dată lansare (Romania):

16 Martie 2007

Filmul este o ecranizare dupa romanul semnat de James Bradley si Ron Powers, ce reprezinta o cronica a bataliei de pe insula Iwo Jima din 1945, de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. In timp ce razboiul se finalizase deja in Europa, cel din Pacific continua in mod tragic. Una dintre cele mai importante si mai sangeroase batalii a fost cea data pentru cucerirea insulei Iwo Jima, care a culminat cu un act cutremurator, surprins intr-o fotografie – 6 soldati inaltand steagul american pe muntele Suribachi, acoperit de cadavre – ce a devenit una dintre imaginile iconice ale istoriei Americii.

Recenzii

Patronu

08.09.2018

Clint e precum vinul, de la an la an tot mai rafinat. Filmul e o bună lecţie de istorie, mai ales având în vedere subiectul original, iar în pofida temei delicate, regizorul nu cade în păcatul patriotismului. Aştept cu interes şi cealaltă "jumătate" gândită de Clint, Letters from Iwo Jima, bătălia de la Iwo Jima din perspectiva japonezilor. Vom avea la Oscar, ca şi în urmă cu doi ani, o nouă bătălie între Scorsese şi Eastwood.

12 2

mdomnita

08.09.2018

Acesta este un film de anul trecut care chiar merita vazut. Filmul se invarte in jurul unei imagini a lui Joe Rosenthal care a schimbat istoria. Chiar daca batalia de la Iwo Jima a tinut inca treizeci si ceva de zile dupa fotografia facuta, aceasta fotografie a dus pe toata lumea cu gandul la victorie. Filmul e partial realitate, partial fictiune, incercand sa prezinte visiunea regizorului asupra modului in care fotografia respectiva (ridicarea steagului pe insula) a afectat vietile celor participanti la eveniment. Filmul merita vazut si pentru lectia de istorie, si pentru prezentarea modului in care a fost facuta una din cele mai importante fotografii sin istorie, dar si pentru partea de fictiune.

4 3

cristimarc

08.09.2018

e un film de razboi dureros de plin de poezie, atat in imagine cat cat si in scenariu, muzica si lipsa de clisee. E vorba in el despre prietenie, despre sensul sacrificiului si responsabilitate. Razboiul din Pacific, mult mai putin ecranizat decat cel de pe fronturile Europei, e la fel de brutal, daca nu si mai, dar exista camarazii , iar eroii sunt intotdeauna cei care nu se mai intorc acasa.

10 2

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top