Moonlight Trailer
Trailer #1 02:22

Henry Poole Is Here (2008)

Comedie, Dramă | 15 August 2008 (United States of America)

Henry Poole Is Here (2008)

Henry Poole Is Here

Comedie, Dramă (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Mark Pellington

Producător:

Overture Films, Lakeshore Entertainment, Camelot Pictures

Dată lansare (SUA):

15 August 2008

Dată lansare (Romania):

4 Decembrie 2021

<p align="justify">      Aceasta fabula moderna si amuzanta despre mantuirea personala si despre redescoperirea credintei si a sperantei il are in centrul actiunii pe tanarul Henry Poole, care pare sa aiba o viata perfecta pana in momentul in care un control medical de rutina ii indica faptul ca sufera de o boala incurabila si mai are numai sase saptamani de trait. Decis sa isi petreaca ultimele zile de viata intr-o izolare totala, barbatul cheltuieste o suma exorbitanta de bani pentru o casuta modesta dintr-o suburbie plictisitoare si linistita a Los Angeles-ului si pleaca intr-un exil autoimpus.</p><p align="justify">      Numai ca soarta ii joaca o festa si Henry, care era in cautarea binecuvantarilor aduse de anonimat, se trezeste a fi tinta curiozitatii noilor sai vecini, in special a unei fetite de opt ani pe nume Millie care poarta intotdeauna asupra ei un reportofon si care nu mai scosese o vorba de la divortul parintilor ei. Prietenia mutuala cu Millie il aduce pe Henry Poole in preajma frumoasei ei mame Dawn, de care se simte din ce in ce mai atras. O pata descoperita de vecina Esperanza pe zidul curtii din spate a lui Henry ii distruge acestuia definitiv linistea, casa lui devenind un loc de pelerinaj pentru localnicii care cred in minuni dumnezeiesti, dar il face si pe el sa isi puna intrebari despre intruziunea miraculosului in viata banala de zi cu zi a oamenilor. </p>

Recenzii

Elenam

08.09.2018

Trebuie sa crezi. Cam asta e mesajul filmului. Eu nu sunt o persoana religioasa si filmul asta clar nu m-a facut sa devin una. Este un film pentru cei care cred in miracole si nu in coincidente,pentru oamenii care cred in Iisus si in puterea lui. In mare e o drama,un fel de spovedanie a constiintei.Henry Poole se muta in cartierul in care a copilarit,iar pe peretelei casei in care s-a mutat apare "o pata" care este chipul lui Iisus. O vecina,Esperanza,observa pata si incearca sa il convinga ca in curtea lui se intampla un miracol. Henry Poole e un fel de Toma necredinciosul. Desi atingand acea "pata" multa lume se vindeca el tot crede ca e o coincidenta. La rugamintile Esperanzei accepta ca micuta lui curte sa devina ;oc de pelerinaj pentru credinciosii vecini. Cum spuneam filmul este un fel de "crede si nu cerceta". Subiectul slabut din punctul meu de vedere.Fazele comice reies mai mult din situatia in care Henry este pus atunci cand Esperanza ii tot da tarcoale impreuna cu vecinele si preotul petei aparute pe peretele casei lui. Filmul nu e nici comedie nici drama e un fel de amalgam nereusit de aceste genuri.

4 2

sinradu

08.09.2018

Ai dreptate în ce spui, dar n-are legătură cu dumnezeirea. Acolo e pur şi simplu o metaforă pentru sensul vieţii şi pentru ce se poate întîmpla dintr-un nimic, dar un „nimic” ce ne depăşeşte. Oricum, filmul e prost.

3 5

stef_ionesco

08.09.2018

Filmul vrea sa fie o alta metafora. Il prefer pe Luke Wilson in alte roluri, gen "My Super Ex-Girlfriend". Acest rol nu a fost pentru el.

1 3

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top