The Dreamlife of Angels (1998)

La vie rêvée des anges

Dramă (France)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Erick Zonca

Dată lansare (SUA):

16 Octombrie 1998

Dată lansare (Romania):

21 Septembrie 2021

Isabelle Tostin este o tânără non-conformistă de 20 de ani care-și câștigă existenţa făcând diverse meserii, iar când rămâne fără bani vinde cărţi poștale făcute din imagini din reviste lipite pe bucăţi de carton. Ajunsă la Lille se va angaja la un mic atelier de confecţii(chiar dacă nu știe să coase la mașină). Acolo o va cunoaște pe Marie Thomas, o tânără de vârstă apropiată și care, în felul ei, este tot o rebelă. Cele două fete se vor muta împreună în apartamentul în care locuiește Marie. După ce Isabelle este concediată, Marie va renunţa și ea la slujbă. Adevăratele proprietare(mamă și fiică) sunt în comă după un accident de mașină, iar Isabelle va descoperi într-un sertar jurnalul fetei(Sandrine). Prietenia dintre cele două, încercările lor de a-și găsi o slujbă și de a se adapta în societate, ca și încercarea Isabellei de a o ajuta pe Sandrine să iasă din comă(mai ales după ce va afla că mama acesteia a murit) vor fi principalele coordonate pe care se va dezvolta filmul.

Recenzii

Sibelius

08.09.2018

Un film independent francez, cu actori aproape necunoscuti la acea vreme, filmat din mana, cele doua protagoniste fiind premiate la Cannes(ex-aequo) si la Cesar. Un film pe care l-am vazut in primavara lui 1999 in cinema si mi-ar placea sa-l revad...daca l-as gasi pe undeva.

2 0

Sibelius

08.09.2018

Doua performante actoricesti remarcabile si un subiect "rupt din viata". Un film care aduce usor cu cele romanesti din ultimul deceniu(inclusiv ca realizare tehnica), iar Elodie Bouchez seamana putin cu Dorotheea Petre.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top