Pride and Prejudice (1996)

IMDB Adaugă o recenzie

Dată lansare (SUA):

14 Ianuarie 1996

Dată lansare (Romania):

26 Mai 2022

<p>Elizabeth Bennett este o tanara incapatanata si totusi rationala dintr-o familie avuta, dar apartinand unei clase inferioare, cu patru surori , un tata ce sufera de o boala lunga si dureroasa, ce-si iubeste familia si o mama ce are in minte numai planuri cum sa-si casatoreasaca fete cu barbati tineri si bogati. La balul local, cunoaste un astfel de barbat , Mr. Fitzwilliam Darcy - si din cauza ca Mr. Darcy este arogant, rece si nepoliticos il dispretuieste inca de la inceput. </p><p>Deoarece sora ei mai mare Jane se indragosteste de prietenul cel mai bun al lui Mr. Darcy, Mr. Bingley, iar sora sa mai mica Lydia flirteaza cu orice barbat ce poarta o uniforma, Lizzie descopera ca trebuie sa respinga avansurile necioplitului Mr. Collins si ca se apropie de fermecatorul Mr. Wickham - care se intampla sa nu-l inghita pe Darcy. Cu toate astea , caracterele cedeaza in multe feluri in fata mandriei si a prejudecatii, Lizzie invatand intr-un final ca nu totul este asa cum pare la prima vedere .... si ca Mr. Darcy s-ar putea sa nu fie atat de dezagreabil pe cat credea la inceput.</p>

Recenzii

mihaelatb

29.10.2010

Cea mai buna versiune, o ecranizare aproape copiata a cartii. Nu mi-au placut actorii alesi pentru Mr. Bingley si Jane. Filmul a fost insa rampa de lansare pentru Colin Firth.Chiar daca Milos Forman il alesese pentru Valmont in 1989, adevarata rampa de lansare pentru el, a fost aceasta miniserie.

5 1

corcodus

08.02.2015

frumoasa poveste de dragoste, iar colin firth joaca intra-adevar impecabil; o ecranizare fidela a cartii in stilul celor de la bbc.

0 0

RoseofSharon

04.06.2013

O versiune bună, complexă, care surprinde detalille romanului. O plăcere să vizionezi jocul actorilor, peisajele englezeşti, obiceiurile epocii.

2 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top