Moonlight Trailer
Trailer #1 00:00

The Bourne Supremacy (2004)

Acțiune, Dramă, Thriller | 23 July 2004 (Germany, United States of America)

Suprematia lui Bourne (2004)

The Bourne Supremacy

Acțiune, Dramă, Thriller (Germany, United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Paul Greengrass

Producător:

Universal Pictures, The Kennedy/Marshall Company, Hypnotic, Motion Picture THETA Produktionsgesellschaft, Ludlum Entertainment

Dată lansare (SUA):

23 Iulie 2004

Dată lansare (Romania):

29 Noiembrie 2021

Cand o operatiune CIA de a cumpara documente secrete rusesti este data in vileag de un agent rival care apoi isi face aparitia in satul pierdut de lume in care Bourne si Marie se ascundeau, cuplul renunta la viata ce o duceau si fug pentru a se ascunde. Bourne, ce promisese ca se razbuna in cazul in care cineva va incerca sa-i contacteze, este fortat din nou sa apeleze la cunostintele de asasin a vietii pe care incerca sa o uite.

Recenzii

Nightwind

08.09.2018

Pe langa faptul ca nu are nimic in comun cu "universul" lui Jason Bourne, filmul e axat doar pe actiune, fara nimic care sa relationeze cu personajul. Titlul este inselator, referindu-se la al doilea roman din seria Bourne, dar nu are nimic in comun. Primul si al treilea film din serie merita vazute, acesta are rol de "umplutura"

1 3

Rudolfo

08.09.2018

In 2000 un erou neasteptat s-a nascut o data cu lansarea filmului Identitatea lui Bourne, ecranizarea romanului omonim scris de Robert Ludlum – un bestseller international. Un asasin antrenat impecabil, Bourne incearca sa-si refaca memoria dintr-un complex de piese puzzle ce ii revin in minte dintr-un trecut cetos. Un thriller sofisticat si mereu la limita, Identitatea lui Bourne l-a avut in centru pe Matt Damon – Jason Bourne si a reusit sa acumuleze un box office impresionant, cel mai mare obtinut de vreun titlu produs de Universal in 2002 si sa devina cel mai bine vandut DVD si VHS al studioului in anul 2003. Acum, calcand pe urmele primei serii, Universal Pictures pune pe ecran a doua serie scrisa de Robert Ludlum – Suprematia lui Bourne. In urma cu 2 ani, Jason Bourne credea ca a scapat de un trecut agitat, dar acum acest trecut il bantuie din nou. Jason si Marie (Franka Potente) au incercat sa ramana anonimi ducand o viata retrasa si modesta. Ei se muta din oras in oras incercand sa fie macar cu un pas inaintea unei amenintari potentiale si sa evite senzatiile neplacute pe care le produce o “ greseaal telefonica” menita sa-i verifice si sa-i readuca intr-o lume pe care ei spera ca au parasit-o definitiv. Cand un agent operativ isi face aparitia in satul in care traiesc, dupa multiple mutari, Jason si Marie au o singuar optiune: sa fuga. Dar odata ce stacheta se repune pentru un joc de-a soarecele si pisica, Jason Bourne, cel creat de o operatiune numita Treadstone, care a dat nastere multor asasini cu sange rece, se intoarce. Doi ani in urma, Bourne s-a indepartat de lumea periculoasa in care actiona, cu promisiunea ca va evita orice contact cu aceasta. Dar aceasta lume nu il va lasa sa stea deoparte. Matt Damon este din nou Jason Bourne in lumea lui plina de umbre si de flash back-uri ale trecutului, trecut care nu ii este 100% clar. Suprematia lui Bourne continua povestea unui ucigas in retragere si readuce pe ecran anumite intrebari ramase fara raspuns in Identitatea lui Bourne. Si alti actori se reintorc in pielea unor personaje memorabile din Identitatea lui Bourne: Franka Potente este din nou Marie, Brian Cox este agentul Ward Abbott, Julia Stiles este Nicky. Lor li se alatura cunoscuta Joan Allen, aici agentul Pamela Landy. Combinand niste locatii exotice din diverse parti ale lumii cu actiunea la limita, regizorul Paul Greengrass mentine un stil agresiv, proaspat, rafinat si non conformist, adica stilul din Identitatea lui Bourne.

6 4

daniel_gomo

08.09.2018

Nu cred ca e umplutura. Pentru ca are cap are continut si chiar sfirsit. E un fikm care da esenta trilogiei. E un film de nota 10

3 2

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top