The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover (1989)

The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover

Crimă, Dramă (United Kingdom, France)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Peter Greenaway

Scenariști:

Peter Greenaway

Producător:

Elsevira, Erbograph Co., Vendex

Dată lansare (SUA):

10 Septembrie 1989

Dată lansare (Romania):

6 Decembrie 2021

<p>O capodopera a cinematografiei, productia britanica metaforizeaza sociatetea si fatetele negative ale acesteia. Gangsterul barbaric Spica preia sub domeniul lui restaurantul frantuzesc al lui Richard Borst, facand zi de zi din masa pe care o ia alaturi de "partenerii" lui un adevarat show dizgratios; intre timp sotia lui, Georgina, si supreveghetorul bibliotecii Michael, isi ascund iubirea in locurile cele mai ciudate din restaurant, ajutati fiind de bucatar. Descoperirea inselatoriei aduce, evident, victime de toate partile, formand o serie de evenimente brutale ce culmina la finalul filmului. Decorul baroc, muzica ingereasca si in acelasi timp fatalista se contrasteaza alaturi de vulgaritatea si grotescul personajului Spica. Filmul socheaza prin estetica extrema, personajele elaborate si, inca odata, finalul. </p><p> </p>

Recenzii

andreibarza

08.09.2018

imi doresc sa se uite mai multi oameni la filmul asta si sa incerce sa il comenteze..

1 0

kinki_lola

08.09.2018

pfoai ce descriere i-ati facut, eu daca as fi vazut intai descrierea nu m-as fi uitat la film. care de altfel e absolut senzational.

1 0

jul31

08.09.2018

Un film complex care reuseste sa selecteze scene reale din viata noastra,a tuturor.Exagerarea voita intareste emotiile prin sunet,culoare si nuante comportamentale.Te prinde,ca si viata,aproape nepregatit in fata unor aspecte la care n-ai chef sa participi.Surprinzator!

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top