Moonlight Trailer
Trailer #1 02:56

The Duellists (1977)

Dramă, Război | 31 August 1977 (United Kingdom)

The Duellists (1977)

The Duellists

Dramă, Război (United Kingdom)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Ridley Scott, Robert Mulligan

Producător:

Enigma Productions

Dată lansare (SUA):

31 August 1977

Dată lansare (Romania):

20 Octombrie 2021

Filmul de debut al regizorului Ridley Scott in filme de lung metraj. Actiunea filmului este plasata in timpul campaniei lui Napoleon - un ofiter din armata franceza insulta un alt ofiter si declanseaza o dusmanie de o viata. Cei doi ofiteri, D'Hubert si Feraud, se dueleaza de mai multe ori pentru a-si salva onoarea si a obtine dreptate. Filmul examineaza cu sarcasm, dar si cu tristete, acea pornire antagonica prezenta in fiinta umana, sclava a concepţiilor prostesti despre o comportare demna. Modelul de folosire a unui narator denota influente dintr-un alt mare film al acelui timp "Barry Lyndon" de Stanley Kubrick. "The duellists" este realizat dupa o nuvela scurta de Joseph Conrad intitulata "The Duel".

Recenzii

jake

08.09.2018

Un film colosal, o reproducere a epocii de o rara finete, recitaluri actoricesti geniale si un debut regizoral ce anunta o cariera stralucita.

5 4

diablero

08.09.2018

Doua personaje puternice si antagonice, cu un plus de accent pentru cel interpretat de Harvey Keitel, debutul unui exceptional regizor si nu in ultimul rand, o imagine miraculoasa si un cameraman extraordinar.

2 0

Crimona

08.09.2018

L-am revazut zilele trecute cu aceeasi placere .Keith Carradine si Harvey Keitel isi interpreteaza rolurile cu multa maiestrie.Impresioneaza si atmosfera epocii.

4 2

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top