Misterul din Avalon (2001)

The Mists of Avalon

IMDB Adaugă o recenzie

Dată lansare (SUA):

15 Iulie 2001

Dată lansare (Romania):

26 Mai 2022

<p>In Britania medievala, vechea religie a celtilor si crestinismul se lupta pentru suprematie in sufletele oamenilor. Aici Viviane e stapana din Avalon, templul sacru al religiei stravechi a carei putere ea trebuie sa o pastreze, avand grija ca mostenitorii conducatorilor triburilor engleze se vor naste intru Avalon. Ea e ajutata de Merlin si cu ajutorul magiei acestuia se vor naste Arthur si Morigaine.</p><p>Crescuti separat, copiii au destine marete, Arthur fondand Camelot-ul si Masa Rotunda, iar Morigaine mosteneste puterea Avalonului. Dar vor aveai ei puterea de a rezista noii religii? </p>

Recenzii

Sibelius

17.04.2010

In primul rand: nu stiu ce cauta imaginea numarul 1 la "posterele filmului" cand scrie foarte clar ce reprezinta ea. Revenind la film- el e ecranizarea romanului cu acelasi titlu al lui M.Z. Bradley- primul dintr-o serie mai lunga. Romanele au aparut si in limba romana la editura Nemira. 10 pentru film.

1 0

Sibelius

26.07.2010

"Britania medievala" e cam mult spus avand in vedere situarea in timp a povestii. Poate totusi scoate cineva afisul care nu are nicio tangenta cu filmul.

0 0

tianne

23.04.2008

Un film cu tenta usor mistica... placut - in primul rand pentru ca este credibil - te duce cu totul intr-un spatiu mirific atemporal, de poveste ( dar nu puerila) iar la asta contribuie si interpretarile date de actori . L-am gasit captivant, coloana sonora Loreena Mckennitt Mystic's Dream e absolut perfecta in cadru.

4 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top