Close to Eden (1991)

Urga

Dramă (France)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Nikita Mikhalkov, Rob Reiner

Producător:

Caméra One, Hachette Première

Dată lansare (SUA):

1 Ianuarie 1991

Dată lansare (Romania):

22 Octombrie 2021

Gombo este un cioban ce traieste impreuna cu sotia, cu cei trei copii si cu bunica lui intr-un cort, in stepa mongola. Conditiile traiului lor sunt extrem de rustice, insa toti par fericiti si impacati cu destinele lor. Totul pare sa se schimbe in momentul in care camionul rusului Sergei se opreste in apropierea cortului, iar acesta are nevoie de adapost. Daca initial diferenta culturala dintre cei doi barbati pare insurmontabila, in scurt timp ei invata cateva lucruri importante despre fiecare si despre lumile din care provin.

Recenzii

Misteria

08.09.2018

Mongolii nostri...Titlul filmului te indeamna sa privesti cu mai multa atentie acea bata. De necrezut ca unele natii au niste legi nescrise atat de naive, cu o esenta atat de pura! Aceste valori trebuiesc puse in valoare si chiar aduse spre cunoastere pentru oameni dornici de cultura. Pitoresc filmul!

2 0

Malus

08.09.2018

Un film impresionant despre tradiţiile poporului nomad mongolez,simplitatea şi lipsa amprentei moderne te face să crezi că aşa ceva nu mai există. Gombo este un cioban ce trăieşte împreună cu soţia, cu cei trei copii şi cu bunica lui într-un cort, în stepa mongolă. Condiţiile traiului lor sunt extrem de rustice, însă toţi par fericiţi şi împăcaţi cu destinele lor. Totul pare să se schimbe în momentul în care camionul rusului Sergei se opreşte în apropierea cortului, iar acesta are nevoie de adăpost. Dacă iniţial diferenţa culturală dintre cei doi bărbaţi pare insuportabilă, în scurt timp ei învaţă câteva lucruri importante despre fiecare şi despre lumile din care provin.

0 0

corcodus

08.09.2018

o realizare cinematografica de exceptie ca de altfel tot ce poarta marca lui nichita mihalkov; e vorbe de razboiul dintre vechi si nou, intre traditionalism si progres, nu tot ce e vechi e rau si nu tot ce e nou e bun; televizorul parca e marul lui adam , reprezinta ispita si pana si cele mai "pure" natii se lasa ispitite de el; serghei gaseste la prietenii sai mongoli ceea ce nu a avut poate niciodata, sentimentul libertatii, desi initial ii dispretuieste pentru obiceiurile barbare , invata sa ii respecte , iar respectul se transforma in admiratie.

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top